Är CNC en CNC -svarv eller ett bearbetningscenter?sex fördelar med CNC -bearbetning

Släpp tid: 2022-09-07 09:50:11  träffar: 20
Utvecklingen avnumerisk kontrollteknologi är baserad pånumeriska kontrollmaskinverktyg, och utvecklingen avnumeriska kontrollmaskinverktyg har upplevt fem generationer avnumeriska kontrollsystem som elektroniska rör, transistorer, små integrerade kretsar, stora

scale integrerade kretsar, och små datorer och mikroprocessorer. Det hårdvarua-baseradenumeriska styrsystemet implementerat av elektroniska kretsar kallas vanligtvis vanligtnumeriskt kontrollsystem, eller NC för kort. System, kallad CNC (fjärde generationen) och MNC (femte generationen). Numeriskt kontrollerad (CNC) bearbetning är en tillverkningsprocess som många branscher har införlivat i sina tillverkningsprocesser. Detta beror på att användningen av CNC -maskiner kan öka produktionen. Det möjliggör också ett bredare utbud av applikationer än manuellt drivna maskiner. Är CNC en CNC -svarv eller ett bearbetningscenter?--cnc svarv är ett av de mest använda CNC -maskinverktygen. Det används huvudsakligen för att skära de inre och yttre cylindriska ytorna av axeldelar eller skivdelar, inre och yttre koniska ytor av alla avsmalnande vinkel, komplexa roterande inre och yttre ytor och cylindriska och koniska trådar, etc., och kan utföra grooving,, Borrning, reaming, reaming hål och borrningar, etc. När

101; som i CNC -bearbetning, fungerar maskinen genom ennumerisk kontroll, där ett programprogram anges för att kontrollera objektet. Språket bakom CNC -bearbetning, även känd som G&code, används för att kontrollera olika beteenden hos motsvarande maskin, såsom hastighet, matningshastighet och koordination. För att uttrycka det enkelt inkluderar CNC -bearbetningscentra inte CNC -svarvar och CNC -malningsmaskiner. CNC -bearbetningscentra är också i format av CNC -fräsmaskiner, men har bara verktygsmagasiner. Därför är CNC ett bearbetningscenter, som skiljer sig från CNC -svarvar i följande punkter:#-1. Strukturskillnad:


cnc bearbetningscentra är minst tre

axis kontrollerade, medan cnc cnc svarvar är två

axis kontrollerade.--

2. Skillnad mellan bearbetningsverktyg:

the CNC bearbetningscenter har ett verktygsmagasin, och CNC CNC svarv använder en verktygshållare. Det finns fler typer av verktygsmagasiner i CNC -bearbetningscentra än CNC -svarvar. Det finns skivtyp, hinkhatttyp, kedjetyp, flygande tefatstyp, synkron typ, etc. Verktygskapaciteten för de flesta verktygsmagasiner är högre än för CNC svarvverktyg. Rackets verktygskapacitet är stor.

3. Olika bearbetningsområdet

det bearbetningsområdet för CNC -bearbetningscentra är större än för CNC -svarvar. CNC CNC -svarvar används huvudsakligen för att bearbeta roterande delar.

4. Programmeringsskillnader

cnc bearbetningscenter och cnc cnc svarvprogrammering är liknande i vissa aspekter, men cnc bearbetningscenterprogrammering är mer komplex.

cnc bearbetning kan förhandsordna dennoprogrammet den Hastighet och position för maskinfunktioner och kör dem genom programvara i repetitiva, förutsägbara cykler med liten eller ingen mänsklig ingripande. Under CNC -bearbetning utformas CAD -ritningar i 2D eller 3D och omvandlas sedan till datorkod för exekvering av CNC -systemet. Efter att ha gått in i programmet, testar operatörstestet det för att se till att det inte finnsnågra fel i kodningen. Tack vare dessa kapaciteter har processen antagits i alla hörn av tillverkningsindustrin, där CNC -bearbetning är särskilt viktig vid produktion av metaller och plast. Fördelarna med CNC -bearbetning återspeglas huvudsakligen i följande punkter:


1. CNC kan automatiskt bearbeta. CNC -bearbetning hänvisar vanligtvis till precisionsbearbetning somnumeriskt styrs av en dator. Därför kan det styras av programinstruktionerna i CNC -maskinverktyget, och hela behandlingsprocessen utförs automatiskt enligt programinstruktionerna. Maskinverktyget har en hög grad av automatisering, vilket i hög grad minskar arbetstagarnas arbetsintensitet. Detta har flera sidofördelar för CNC -användare, inklusive minskad operatörströtthet, färre fel på grund av mänskliga fel och konsekventa och förutsägbara bearbetningstider för varje arbetsstycke.

--

2. CNC -bearbetning med hög precision. Dennäst största fördelen med CNC -tekniken är konsistensen och precisionen i arbetsstycket. Typiskanoggrannheter i dag

39; s CNC -maskiner harnått två tusendelar till fyra tusendels tum eller 0,05 till 0,10 mm, med repeterbarhetnära eller bättre än åtta tusendels tum eller 0,02 mm. Detta innebär attnär ett program har validerats kan två, tio eller tusen identiska delar enkelt produceras med samma precision och konsistens. Massproduktion kan uppnås och produktkvaliteten är lätt att kontrollera.

3, CNC -bearbetningsflexibilitet är stark. Eftersom dessa maskiner drivs av datorprogram är det lika enkelt att köra olika arbetsstycken som att ladda olika program. Detta ger också en annan fördel, snabb konvertering. Eftersom dessa maskiner är mycket enkla att ställa in och köra och program kan laddas enkelt, har de mycket korta installationstider.

4. Hög CNC -bearbetningseffektivitet. CNC -bearbetning kan utföra multi
coordinate -koppling och kan bearbeta komplexanollpunkter. När formen och storleken på delarna behöver ändras behöver endast NC -programmet ändras, vilket sparar produktionstid.

&#

5. CNC -bearbetning kan bearbeta komplexa profiler som är svåra att bearbeta med konventionella metoder och till och med bearbeta vissa oobserverbara bearbetningsdelar.


6. När det gäller multi

variety, CNC Small Batch -produktion, har MadeInnoble.com högre produktionseffektivitet, vilket kan minska tiden för produktionsförberedelser, maskinverktygsjustering och processinspektion och minska skärningstiden på grund av användningen av den optimala skärmängden .-


ovanstående är de sex fördelarna med CNC -bearbetning och om CNC är ett CNC -maskinverktyg eller ett bearbetningscenter.

Tidigare: Vad betyder cnc

Nästa: No