Vad betyder cnc

Släpp tid: 2022-09-07 09:39:22  träffar: 19

CNC är förkortningen avnumerisk kontroll, även känd som Computer Gong, som är ett automatiskt maskinverktyg som styrs av ett program. Kontrollsystemet kan logiskt behandla det program som anges i kontrollkoden eller andra symboliska instruktioner och avkoda det genom datorn, så att maskinverktyget kan utföra den angivna åtgärden, och det grova materialet kan behandlas till semi-finished färdiga delar av verktygsskärning. CNC -bearbetning är enny typ av bearbetningsteknik. Det huvudsakliga jobbet är att sammanställa bearbetningsprogram, det vill säga att konvertera det ursprungliga manuellt arbetet till datorprogrammering. NNUmerical Control Device

,

servo -system

och systemprogram.

 .cnc -enhet (specialdator): Hårdvaru- och mjukvarukomponenter. Motor.    "cnc bearbetning har följande fördelar:"""

Antalet verktyg är kraftigt reducerat och komplexa verktyg krävs inte för att bearbeta delar med med delar med komplexa former. Om du vill ändra formen och storleken på delen behöver du bara ändra delbehandlingsprogrammet, som är lämpligt förny produktutveckling och modifiering. Upprepningsbarheten är hög, vilket är lämpligt för bearbetningskraven för flygplan.

produktionseffektiviteten är högnär det gäller multi微信图片_20220818152443.jpgvariation och liten satsproduktion, vilket kan minska tiden för produktion, maskinverktygsjustering och processinspektion, och skärningstiden reduceras på grund av användningen av det bästa skärmängden.

Det kan bearbeta komplexa profiler som är svåra att bearbeta med konventionella metoder och till och med bearbeta vissa obemärkliga bearbetningsdelar.

     

Vanligt använda CNC CNC -system för bearbetningscenter inkluderar: Japan

39; s Mitsubishi -system, Japan

39; s FAUNC -system, Tyskland-39; s Siemens System, Taiwan

39; s New Generation System med Japan

39; s yaskawa fodersystem

  

Tidigare: De viktigaste fördelarna med CNC...

Nästa: Är CNC en CNC -svarv eller ett b...