De viktigaste fördelarna med CNC-fräsning

Släpp tid: 2022-08-22 10:29:18  träffar: 27

De viktigaste fördelarna med CNC-fräsning

71 8-8.jpg

CNC-frästeknik anses allmänt vara en av de mest tillförlitliga metoderna för att producera delar från en mängd olika material av ett antal skäl.


Låt' s ta en titt på några av de viktigaste fördelarna med CNC-fräsning och bearbetning nedan:


Hög produktivitet-CNC-fräsning är en automatiserad process och verktygsrörelsens hastighet begränsas inte av människor. Detta skapar hög produktivitet utan motstycke av andra tillverkningsprocesser.

Ojämn precision-Precisionen och precisionen hos CNC-fräsning är oöverträffad i världen, vilket är anledningen till att den används inom områden som flyg- och medicinteknik.e Varje detalj måste utföras utan minsta fel. Med hjälp av digitala mallar och autonom bearbetning som CNC-fräsning bygger på kan mänskliga fel i tillverkningsprocessen elimineras och den resulterande noggrannheten är så nära perfekt som möjligt.

Långtidstid – Eftersom CNC-fräsar faktiskt kan köras på autopilot och inte kräver mycket mänskligt engagemang, kan de köras i flera dagar och producera delar med konsekvent noggrannhet. Den enda gången en CNC-maskin behöver stoppas är när den behöver regelbundet underhåll eller när en olycka inträffar.

Färre människor – Den automatiserade processen som CNC-fräsning bygger på innebär också att färre personer behövs för att övervaka och driva den, vilket inte bara ökar effektiviteten utan också minskar produktionskostnaderna. Endast ett fåtal skickliga experter behövs för att övervaka hela processen, vilket innebär högre kostnader-Effektivitet för slutkunden.

Avancerade möjligheter-Tack vare avancerad automations- och designprogramvara kan CNC-fräsmaskiner överträffa de mest skickliga teknikerna som använder manuella maskiner, även om själva tillverkningsprocessen är liknande. Detta innebär inte bara bättre konsistens och eliminering av mänskliga fel, utan det innebär också förmågan att producera mer komplexa mönster, med olika storlekar, former och även texturer.

Konsekvens-Eftersom processen bakom CNC-fräsning till stor del är automatiserad, kan den ge anmärkningsvärd konsekvens även när de personer som hanterar verktygsbytet. När mallfilen för designen är skapad kan den användas för att skapa ett obegränsat antal kopior, alla av samma kvalitet och utan avvikelser. Varje del kommer att matcha den tidigare versionen perfekt, vilket är svårt för även den mest skickliga manuella föraren att göra.

Skalbar-CNC-fräsning är en mycket skalbar lösning. Detta tillvägagångssätt kan antas av industrier av alla storlekar. Om du använder den till din verkstad kan processen växa med storleken på verkstaden. Dessutom finns CNC-fräsmaskiner tillgängliga för delar av alla former och storlekar.

Hur mycket kostar en CNC fräsmaskin?

Det finns många parametrar som påverkar kostnaden för en CNC-fräsmaskin. Därför är prisklassen på dessa maskiner mycket hög.

CNC-fräsning och 3D-utskrift

För att se hur CNC-fräsning presterar jämfört med andra alternativ, låt' s jämför CNC fräsning i detalj med sin nära konkurrent-3D-utskrift.


grundläggande

För det första är grunderna för CNC-fräsning och 3D-utskrift helt motsatta. 3D-utskrift är en additiv tillverkningsprocess. Detta innebär att det skapar ett stycke genom att lägga till material lager för lager, vanligtvis genom att smälta linjer av material.


Å andra sidan är CNC-bearbetningsprocessen en subtraktiv tillverkningsprocess. Detta innebär att det börjar med ett block material och skapar den önskade delen genom att ta bort material från blocket.


Mångsidighet

Eftersom 3D-utskrift fungerar genom att smälta trådar av material och använda det för att tillverka delar, fungerar det bara med speciella typer av polymermaterial som tål processen. Å andra sidan är CNC-fräsning en mycket mångsidig process som kan appliceras på en mängd olika material.


lätt att använda

Både CNC-maskiner och 3D-utskrift kräver programvara för att skapa den ursprungliga utformningen av maskinen. CNC-tillverkning kräver dock ett val mellan olika verktyg och inställningar för dessa verktyg och olika positionsinställningar.


Det finns inga omfattande installationskrav för 3D-utskrift. Därför anses 3D-utskrift vara en enklare process, medan fräsning kräver skickliga operatörer.


noggrannhet

Den relativa noggrannheten hos fräsning och 3D-utskrift kan variera med varje modell du väljer. De flesta CNC-fräsmaskiner har generellt bättre noggrannhet än 3D-utskrift. Det finns dock många former och geometrier som bara kan skapas genom 3D-utskrift.


Kostnad

Huruvida fräsning eller 3D-utskrift är billigare beror på dina krav på maskinen. För stora-skala krav, fräsning är det billigare alternativet. För prototyper och små-skala behov, 3D-utskrift tenderar att vara mer kostnad-effektiv.


Hur man väljer CNC fräsning tjänst?

CNC-fräsning är mycket användbart för en mängd olika projekt. Men för att dra nytta av de fördelar som anges ovan måste du ta dig tid att hitta ett pålitligt företag att arbeta med.


Faktum är att företag från hela världen erbjuder ett brett utbud av CNC-bearbetningsarbeten, så du måste ha åtminstone en grundläggande förståelse för dina behov innan du närmar dig potentiella kandidater.


Å ena sidan bör du åtminstone ha en aning om vilken typ av del du vill göra eller vilken typ av verktyg du behöver. Om du' t, du' Jag har svårt att begränsa listan över företag som kan förse dig med nödvändiga CNC fräsningstjänster.


Eftersom den teknik och expertis som krävs för ett CNC-fräsprojekt är hög, är det viktigt att söka upp ett företag med nödvändig erfarenhet och ett gott rykte.


Bläddra bland vittnesmål och recensioner från tidigare kunder för att se vilka typer av erfarenheter de hade med företaget och vilka problem de kunde lösa.


Många företag erbjuder CNC-fräsningstjänster, men även om det är viktigt att hitta ett rimligt pris, kan det inte ske på bekostnad av dålig kvalitet.

Sammanfattningsvis

Datorstyrning är en av de bästa gåvorna som modern teknik har gett oss. Det ger oss oöverträffade produkter


Tidigare: Vilka är de olika typerna av CNC...

Nästa: Vad betyder cnc