Vilka är de olika typerna av CNC fräsmaskiner?

Släpp tid: 2022-08-22 10:20:55  träffar: 31

Vilka är de olika typerna av CNC fräsmaskiner?

70 -8-8.jpg

Nedan följer en kort översikt över de olika typerna av CNC-fräsningar som används.


horisontell fräsning

I horisontella maskiner är spindeln parallell med arbetsstyckets yta. Det kan skapa platta, platta, fasar och spår på arbetsstycket.


ändfräsning

Du kan tänka dig en vertikal fräsning som en borrning eftersom spindeln är vinkelrät mot det stationära arbetsstycket eller arbetsstyckets plana rörliga yta.


För mer information om processen kan du kolla in vår jämförelse mellan horisontella och vertikala fräsmaskiner.


Multi-axelfräsning

I flera-axelfräsning, verktyget kan röra sig i fyra eller flera riktningar.


I fallet med 5 riktningar kallas maskinen en 5-axelmaskin. Ju högre axeln är, desto mer komplexa delar kan skapas.


Kolumn- och knäfräsning

Kolumn- och knäfräsmaskiner är också kända som variabel hastighet fräsmaskiner. I dessa maskiner är pelarens och knäets vertikala rörelse mycket exakt för exakt vertikal fräsning.


Ramfräsmaskin

På en ram fräs kan verktyget flyttas framåt eller bakåt på en horisontell axel. Detta görs med en rörlig kolv fäst på spindeln.


Fräsmaskin för tillverkning av fast bädd

I dessa maskiner finns det ingen rörelse av stolpar, knän eller sadlar. Det stationära arbetsstycket sitter på ett bord monterat direkt på maskinbädden. Dessa maskiner är vanligtvis billigare än andra på grund av sin enkla design.


Planering och fräsning

Vid ytfräsning sker skäråtgärden i ett plan genom arbetsstyckets och skärverktygets linjära relativa rörelse. Dessa fräsmaskiner används för att skapa plan.


För att bestämma vilken fräsmaskin du behöver, kan du läsa vår detaljerade guide.


Vilka är tillämpningar och användningsområden för CNC-fräsmaskiner?

För att få en exakt bild av tillämpningen av CNC-bearbetning, låt' s dela upp diskussionen i två delar-vilka material den stöder och de industrier som använder processen direkt eller indirekt.


Du känner redan till vad CNC-fräsning är, det används för att forma och forma delar. Här är de material som du kan tillämpa CNC fräsning på:


Material som är kompatibla med CNC-fräsning

Metall är ett av de vanligaste materialen för fräsning. Metaller smälter vid mycket höga temperaturer, vilket gör dem oanvändbara för processer som 3D-utskrift. Därför är CNC-fräsning det bästa sättet att forma metall.


Plast och elastomerer är också lämpliga för CNC-fräsning på grund av sina fysikaliska och kemiska egenskaper. Användning av högtemperaturmetoder med plast ändrar ofta deras kemiska sammansättning.


Dessutom släpper de ut giftiga ångor när de värms upp. Därför är processer utan värme som CNC-fräsning idealiska för dessa material.


Keramik och kompositer har ofta temperatur-motståndskraftiga egenskaper som gör dem olämpliga för 3D-utskrift och gjutningsprocesser. CNC-fräsning är bäst för dessa material eftersom det fungerar utan att skada materialet på något sätt.


Många människor gör det' t vet detta, men du kan också använda CNC fräsning för att forma glas. Glaset är sprött och lätt krossas med andra gjutprocesser. Därför är CNC-fräsning med rätt verktyg ett bra val för denna typ av material.


För mer specifika material och användningsfall, kolla in vår guide till CNC-fräsmaterial och hur du väljer ett för din applikation.


Industrier som använder CNC-fräsmaskiner

Du' Jag blir förvånad över antalet branscher som använder CNC fräsning.


Naturligtvis kommer denna överraskning att lösas när du lär dig om fördelarna med CNC-fräsning jämfört med andra alternativ i nästa avsnitt.


Ett av de mest populära sätten att använda CNC-teknik är snabb prototypning, vilket ger designers och ingenjörer ett snabbt och tillförlitligt sätt att se hur en produkt eller del kommer att se på olika utvecklingsstadier.


Några branscher som använder CNC-fräsning är:


bil

Bilindustrin kräver ett stort antal anpassade tillverkningstjänster för bildelar. Delarna tillverkas med hjälp av CNC-fräsmaskiner för tillverkningsprocessen och reparationer.


rymdfart

På grund av sin extrema precision används CNC-frästjänster förståeligt sett i stor utsträckning inom flygindustrin, däre Tekniken spelar en avgörande roll vid tillverkningen av olika delar som används för att garantera luftfartygens säkerhet och funktion.


Flygindustrin använder många specialmaterial med mycket hög hårdhet och hög temperaturbeständighet. För formning av dessa material förlitar sig industrin starkt på CNC-fräsmaskiner.


Några av de delar som tillverkas med CNC-teknik inkluderar motorkomponenter, landningsställskomponenter och bränsleplattor.


metalltillverkning

CNC-fräsmaskiner är ryggraden i alla metalltillverkningsindustrier. CNC-maskiner är snabba, automatiserade och effektiva. Den fungerar också på alla metaller. Så du' Jag hittar en fräsmaskin i varje metallfabrik.


jordbruk

Jordbruksutrustning kräver mycket anpassade stora verktyg och komponenter. Dessa skapades med hjälp av en CNC fräsmaskin' s skräddarsydda tillverkningstjänster.


elektronisk produkt

CNC-fräsmaskinernas höga mångsidighet och noggrannhet gör dem idealiska för elektronikindustrin. CNC-fräsmaskiner kan inte bara forma ledare och metaller som behövs för överföring, utan också polymerplåtar som håller dessa ledare.


medicinsk

Inom det medicinska området används specialiserade komponenter inte bara för diagnostik, utan också för applikationer som proteser. Dessa skapas med hjälp av CNC-fräsning med lämplig design.


CNC-bearbetning gör att delar och verktyg kan tillverkas av många sorter av titan och rostfritt stål, material som vanligtvis används för att göra skalpeller, medicintekniska produkter och implantat.


försvar

CNC fräsning används också för att göra militära komponenter. I själva verket var den tidigaste tillämpningen av fräsningsprocessen i tillverkning av vapen. Även prototyper av




Tidigare: Vad är CNC-fräsning och hur det...

Nästa: De viktigaste fördelarna med CNC...