Vilka CNC-tekniska tjänster hjälper till att driva tillverkningsframgång?

Släpp tid: 2022-08-20 15:08:32  träffar: 15

När du tänker på CNC-bearbetning tänker du förmodligen på precisionsbearbetning. komplexa delar. Repeterbarhet. Hastighet.


Men överväger du ingenjörsexpertis?


Du borde! Ett otroligt värde av att arbeta med rätt CNC-verkstad är den teknik som driver hela tillverkningsprocessen. Från design till förpackning förtjänar och drar du nytta av en komplett CNC-ingenjörstjänst.


Ett starkt ingenjörsteam på maskinverkstadssidan ser till att CNC-bearbetningsprojekt utförs rätt-första gången och varje gång. Naturligtvis imponerar den grundliga tekniken på kunden. Men ännu viktigare är att det resulterar i delar som konsekvent uppfyller eller överträffar specifikationerna.


Design utifrån erfarenhet. Samarbetet är framgångsrikt.

OEM-tillverkare inom tillverkning är under press för att snabbt hitta rätt delar. För yrkesverksamma inom CNC-bearbetning innebär detta ofta att tillhandahålla CNC-ingenjörsexpertis utan att spendera tid på att analysera och testa flera alternativ. Med andra ord, vet hur man designar och bygger något som fungerar första gången.


Det finns inget substitut för personlig erfarenhet. De flesta CNC-ingenjörer börjar som CNC-operatörer och utvecklar sina karriärer därifrån. Med erfarenhet av bakficksproduktion kan ingenjörer skapa konstruktioner som optimerar lastkapaciteten, driva processer med inbyggda-i effektivitetsvinster. Partners som denna-med erfarna ingenjörer som lägger stor vikt vid felsäkring och kraftfulla verktyg-ofta ger stora resultat.


Utforma hela tillverkningsprocessen

Ja, högt-end CNC ingenjörstjänster inkluderar förståelse och hantering av de små detaljer som kan spåra ett projekt. De inkluderar också att se hela tillverkningsprocessen från koncept till konstruktion.


Sanna experter-team av ingenjörer från arbetsfixturer till slutförpackning-påverka varje steg i processen. Vissa är specialiserade på verktyg, vissa designfixturer och vissa program CNC-maskiner.


CNC Engineering Services

Inredningsdesign

Tillverkning av fixturer: Bearbetning och montering

Verktyg

programmering

Bearbetning

Bale 

Ytterligare specialteknik: Stresstest, Montering, Automation

Dessa kompetenser och beprövade processer får jobbet gjort rätt i tid. När projektet överlämnats från säljteamet går bollen snabbt in i en designprocess liknande denna:


Konstruktionsprocess

Jobb tilldelas.

Projekt och scheman förs in i ett ERP-system och kommuniceras till nya arbetsgrupper.

Starta programiterationer och tilldela uppgifter, från teknisk design till kvalitetsprocess.

Skapa processrutter, inklusive att välja arbetscenter och schemaläggning.

Designarbetet är avslutat. Kvalitetsteam arbetar parallellt.

Håll ett APQP-möte (Advanced Product Quality Planning) för att granska design och bearbetning och granska alla detaljer.

Projektet släpps till produktion. CNC-programmerare och verktygsingenjörer arbetar nära produktionsavdelningen för att säkerställa att varje projekt går smidigt.

Ibland, för stora partnerprojekt, arbetar ingenjörsteamet med säljteamet tidigt för att granska utskrifter, skapa koncept och ge maskinrekommendationer. Dessutom arbetade ingenjörsteamet nära gjuteriet för att reda ut detaljerna.


Gör allt för kvalitet

Vissa CNC-ingenjörstjänster kan verka som överdrivna i början, men det' s vad som skiljer en stor CNC-bearbetningspartner från. Till exempel kan en verkstad använda hydraulik på fixturer för konsekvent automatiserad arbetshållning. Hydrauliska komponenter lägger till kostnad, men deras hastighet och repeterbarhet är mycket bättre än manuell arbetshållning, så de är värda länge-term, hög-kvalitet och konsekvent produktion.


Ett annat exempel: Många processer har fel-Inbyggd isolering. När det är möjligt ingår klämmor för att förhindra felmontering, vilket innebär att de är utformade för att störa delar som är felplacerade, så att de inte kan klämmas fast. Sondering används när delar är för symmetriska för att förhindra mekanisk felmontering. Probing ökar maskinens cykeltid, men ger exakta mätningar för att säkerställa att delarna är i rätt riktning.


Går"all in"Kvaliteten omfattar också att tillhandahålla viktig dokumentation för alla produktionsprocesser. Vad omfattas? Instruktioner för installation, lastning, avgradning, stresstest och packning hjälper till att säkerställa att alla operatörer, oavsett erfarenhet, kan utföra jobbet korrekt och effektivt. Förutom produktionen designar vissa butiker CMM-fixturer för varje del för att säkerställa repeterbarhet.


Tidigare: Vad är CNC-bearbetning?

Nästa: Vad är en CNC fräsmaskin? Hur g...