Hur man gör verktygsfräsning exakt och exakt?

Släpp tid: 2022-08-20 15:37:06  träffar: 24

Precisionen och precisionen av CNC skärprecision. För att producera alla aspekter av bearbetning är mycket viktiga från högsta kvalitet och produkt. Framväxten av bearbetningsprecision, förbättring och exakta resultat som kommuniceras noggrant till verksamheten, måste också uppnås exakt i alla resultat.


Tips för att förbättra precision och noggrannhet i CNC-fräsning

Liksom andra bearbetningsprocesser, maskiner-kontrollerad fräsning använder dator-kontrollerade rörelser. Noggrannheten och precisionen hos CNC-bearbetningsprogramsnivåerna bestäms av verktygets rörelse. Det finns flera faktorer som påverkar noggrannheten och precisionen hos en verktygsmaskin' s fräsning, inklusive att för att uppnå bästa skärresultat, är det nödvändigt att känna till skärnoggrannheten och precisionen hos verktygsmaskinen.


Använd kvalitetsverktyg:

Verktyg för CNC-fräsverktyg finns också tillgängliga med anpassade funktioner i anpassade verktyg som kan anpassas för fler värdekörningar.


Läs mer om materialegenskaper:

Mängden och egenskaperna hos materialet som dragkraft, förbättrad termisk kraft, gjutexpansion etc., måste beaktas under bearbetning. Till exempel låg prolaktin-hållfasthetsmaterial deformeras mer än ett Yang ädelt material när det utsätts för samma kraft.


Uppgradering i tid av verktygsmaskiner:

Förbättringar, maskiner uppdateras regelbundet för att få denna maskin att fungera. Användare kan uppdatera sitt investeringsvärde i tid. Men de är villiga att uppgradera sina maskiner på grund av den höga investeringen. Registreringshastigheten för produkten kan ökas på grund av snedvridning eller bearbetningsfel från tillsatsen.


Förbättringsverktyg:

Förfiningsverktyg innebär att du använder en annan typ och väljer en typ som är utformad för det material som bearbetas. Därför finns det ett verktyg som är mest tillgängligt, och därför bör du vara så exakt som du kan tillämpa det.


Observationsverktyg:

Det kan orsakas av slipande kontakt mellan verktyget och utrustningen. Verktyg kan producera skarpa storlekar och skäreggsformförändringar.


Material:

Jämfört med aluminiummaterial är bearbetningsnoggrannheten hos hårda material högre.


Maskinens skick:

Maskinens tillstånd påverkar också noggrannheten och precisionen hos den färdiga produkten.


Andra viktiga faktorer som ökar precisionen och noggrannheten hos CNC-fräsning är:


Maskinens skick:

Maskinen ska vara i gott skick och korrekt inställd.


Situation:

Maskinen ska vara defektfri och korrekt installerad på arbetsbänken.


Verktygstillstånd:

Skärverktyget ska vara vass och lämpligare.


Skärparametrar:

Skärparametrarna bör ställas in korrekt för den specifika applikationen.


Tidigare: Vad är en CNC fräsmaskin? Hur g...

Nästa: CNC bearbetningscenter, gravering...